ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την συμμετοχή σε σεμινάρια παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο:  «Φτιάξε τη δική σου ταινία για τους πρόσφυγες»

Το StoryDoc στο πλαίσιο της δράσης «Home New Home” οργανώνει σχολή παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια.

Το πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ απευθύνεται σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ και του κινηματογράφου ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας στο αντικείμενο. Ιδιαίτερα τμήματα θα συγκροτηθούν για νέους (16 – 24 ετών) και για μεγαλύτερους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ παρέχεται δωρεάν κινηματογραφικός εξοπλισμός σε κάθε συμμετέχοντα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 τριήμερα σεμινάρια, το Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και το Ιούνιο καθώς ένα εργαστήριο μοντάζ τον Ιούλιο 2018.

Στόχος του προγράμματος είναι να παραχθούν 10 ταινίες μικρού μήκους (διάρκειας 8-15 λεπτών), οι οποίες θα προβληθούν δημόσια στην Αθήνα, τη Λέσβο και σε άλλες πόλεις.
Ενδεικτικά, μερικά από τα θέματα που θα πραγματευτούν τα εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι:

•      Η καθημερινότητα των προσφύγων που διαμένουν στους καταυλισμούς ή και σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

•      Η εμπειρία νέων προσφύγων στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

•      Πρόσφυγες θύματα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

•      Πρόσφυγες σε αναζήτηση εργασίας, επαγγελματική κατάρτιση σε ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων ή εκμάθηση ελληνικών.

•      Οικογένειες χωρισμένες από τον πόλεμο και την προσφυγιά και προσπάθειες επανένωσης.

•      Ο εθελοντισμός για τους πρόσφυγες (εθελοντές σε ΜΚΟ ή μεμονωμένοι).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το Story Doc στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , όπου παρακαλούνται να αναφέρουν αν έχουν κάποια εμπειρία με το ντοκιμαντέρ, την ιδέα τους σε μια σύντομη περίληψη όπως επίσης και ιδέες για το πως σκέφτονται να προσεγγίσουν δημιουργικά το θέμα τους.

Οι συμμετοχές μπορεί να είναι ατομικές ή και ομαδικές. Οι ομάδες μπορεί να είναι αμιγώς νέων, μικτές με συμμετοχή και των ενηλίκων (π.χ εκπαιδευτικοί και μαθητές/φοιτητές) ή αμιγώς ενηλίκων.

Η αίτησή σας πρέπει να αποσταλεί έως 6 Φεβρουαρίου 2018
Στη δράση μπορούν να συμμετέχουν έως και 120 ενδιαφερόμενοι. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα ειδοποιηθούν άμεσα για την επιλογή στα σεμινάρια. Όσοι δεν επιλεγούν, θα λάβουν επίσης σχετική ειδοποίηση. 

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Σχολείο, 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Θεόδωρος Αγγελόπουλος)- Χέυδεν 35, Αθήνα 104 34 (Πλατεία Βικτωρίας)

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του 1ου σεμιναρίου
1) 9 Φεβρουαρίου, 16.00 – 20.00
10 και 11 Φεβρουαρίου, ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

2) 30 Mαρτίου, 16.00 – 20.00
31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, ώρες 10.30 – 14.30 και 16.00 – 20.00

Για τον Ιούνιο και Ιούλιο θα ανακοινωθούν οι τελικές ημερομηνίες.

Εξοπλισμός
Στους συμμετέχοντες θα δίνεται προς χρήση πλήρης ψηφιακός εξοπλισμός κινηματογράφησης για τις συγκεκριμένες παραγωγές. Ο εξοπλισμός θα χορηγείται εκ περιτροπής. Κάμερες, που τυχόν διαθέτουν οι συμμετέχοντες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν.

Εκπαιδευτικό υλικό
Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ηλεκτρονικά δωρεάν βιβλία και εγχειρίδια, καθώς και links με επιλεγμένες εκπαιδευτικές ταινίες.